Hlavní stránka

Jak poznávat San Francisco

(28.06.2010)

V poslední době se nabídky poznávání San Francisca a jeho okolí rozšířily o několik dalších možností - samozřejmě podle kapsy a času toho, kdo sem přijíždí. Jednou z nich jsou cesty na bicyklech, které si můžete pronajmout až na dva dny.

Standardní horské kolo vám půjčí v přístavišti San Francisca č. 41, nebo na několika dalších adresách ve městě podle Vašeho výběru. Podrobné informace včetně mapek cyklotras dostanou zájemci v turistickém informačním centru u stanice Metra na Market St. a 5. St. Půjčovné je 7 dolarů na hodinu nebo 28 dolarů na 24 hodin. S kolem ovšem obdržíte také nutnou výbavu - cyklistickou přilbu, brašnu a zámek na bicykl. A pak už se můžete vydat podle mapek, kterými vás také vybaví, po doporučených trasách. A to samozřejmě nejen po San Franciscu, ale také přes most Golden Gate do půvabného města Sausalita, státní rezervace sekvojí Muir Woods, nebo také na poloostrov Tiburon či "ostrov duchů" Angel Island.

San Francisco

San Francisco

Pro toho, kdo si netroufá do městského provozu na bicyklu, je určen nejspíš HOP ON, HOP OFF autobus. Jde o červený londýnský poschoďový bus, který ale jezdí v San Franciscu bez střechy, aby lidé měli lepší výhled. Za 41 dolarů můžete jezdit 24 hodin po devatenácti nejzajímavějších místech města, jako je například park Golden Gate, Alamo Square s nejkrásnější vyhlídkou na San Francisco, městský přístav, nebo pověstná klikatá ulice Lombard Street. A samozřejmě, všude zůstat tak dlouho, jak srdce ráčí a některým z dalších autobusů pak pokračovat dál. Je třeba si dávat dobrý pozor na místa zastávek, protože nástupní místa tohoto červeného double deckeru nejsou zatím moc výrazně označena.


 

Vladimír Kříž
San Francisko, Jihlava

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress