Hlavní stránka

Mexico City

(28.05.2010)

V hlavním městě Mexika, které má mimo jiné údajně 30 miliónů obyvatel, máme v plánu zůstat několik dní a město si důkladně prohlédnout. Protože jsme ale hosty našich známých, musíme se podřídit jejich plánům a požadavkům, což znamená žádný pohyb veřejnou dopravou, všude jen osobním taxíkem, prohlídka centra komerčním turistickým autobusem s otevřenou střechou atd.

Bohužel tímto stylem mexickou metropoli téměř nepoznáte. Je to jen zevrubný pohled na budovy, ale nic více se nedozvíte a nikam neproniknete. 

Budova opery v Mexico City.

Budova opery v Mexico City

Takže vlastně jen celý den čekáte v zácpách a to takových, že si je Evropan ani nedokáže představit. Snad jedinou opravdovou atrakcí, kterou jsme neviděli "z rychlíku", byla návštěva fantastického pavilonu motýlů, kde všude kolem vás létají stovky těchto krasavců.

V ráji motýlů

Vyhlídková jízda turibusem.

Vyhlídková jízda turibusem.

Ukončení pobytu v Mexico City

Díky výše zmíněným důvodům se cítíme hrozně svázání, jak v pasti. Nic nemůžeme. Všude jsme pod dohledem jako ve školce. K tomu se přidává plno dalších drobností, kdy cítíme, že my jednoduše do světa vyšší třídy nepatříme. 

Luxusní mexická večeře.

Paní hostitelka nám dává dost často najevo, že bez značkového oblečení jsme něco méně, že naším způsobem mohou cestovat jen "šupáci" a pořád je něco špatně. Copak jsme neprocestovali 40 zemí a mnohdy mnohem nebezpečnějších, problematičtějších a drsnějších, abychom se neuměli o sebe postarat?! Copak si musíme hrát na nějaké snoby a nóbl lidi, abychom zapadli? Ne, to určitě nebudeme! A tak po výměně názorů dochází k radikálnímu rozhodnutí a to předčasnému ukončení našeho pobytu v Mexico City a přesunu k obyčejným lidem do Ciudad Juarez, kam už se moc těšíme. 


 

Martin Stiller
www.cyklocestovani.cz

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress