Hlavní stránka

DinoPark Plzeň

(12.09.2009)

Mezi nejvíce navštěvovaná místa na Plzeňsku patří již řadu let zoologická a botanická zahrada (článek o ní vyšel na Ingemě dne 20. 10. 2005). Od roku 2003 se v jejím sousedství na plzeňských Vinicích nachází i DinoPark. Je to unikátní zábavní a vzdělávací park pro celou rodinu. Kromě procházky parkem s obrovskými prehistorickými ještěry si děti mohou zahrát na paleontology, k dispozici jsou také multimediální prezentace.

V tomto unikátním zábavním parku jsou na ploše tří hektarů umístěné ozvučené statické i pohyblivé modely prehistorických zvířat v životních velikostech. Nacházejí se v prostředí, ve kterém pravděpodobně obývala naši planetu před více než 65 miliony let.

Součástí DinoParku Plzeň je jedinečné 3D kino s vlastním filmem z prostředí druhohor; Dětské paleontologické hřiště; Naučná stezka; prodejna suvenýrů DinoShop; občerstvení DinoCafé i DinoGril. DinoPark Plzeň je součástí ZOO, lze jít do něho i samostatně. Otevřeno je od dubna do října denně od 9 do 18 hodin.

Do DinoParku se dostanete těmito způsoby: Z železniční stanice Plzeň-hlavní nádraží podchodem na zastávku tramvají směrem do centra a odtamtud /Hlavní nádraží ČD, Sirková/ linkou č. 1 směr Bolevec (výstup k DinoParku je na 5. stanici Lékařská fakulta, Karlovarská).

Autobusem od CAN /Centrální autobusové nádraží/ nebo ze stanice Sady Pětatřicátníků linkou č. 41 směr Vinice (výstup k DinoParku na stanici Brněnská).

Autem z centra města Plzeň směrem na severní předměstí Lochotín (na Karlovy Vary), u lékařské fakulty odbočte vlevo směrem na Vinice nebo blíže k centru města na rondelu (nadúrovňový kruhový objezd) a dále pak podle směrových šipek /ZOO/.

Vstup do DinoParku je možný přímo horním vchodem Vinice nebo přes hlavní vchod do ZOO. Nejvýhodnější variantou je zakoupení společné vstupenky ZOO + DinoPark. Pokud si návštěvník zakoupí vstupenku buď pouze do DinoParku nebo pouze do ZOO, je možné následné dokoupení druhé vstupenky, v tomto případě je ale cenové zvýhodnění menší. V ceně vstupenky do DinoParku je obsažen vstup do unikátního 3D kina, kde je po celý den promítán trojrozměrný film Příběh mláděte. Polarizační 3D brýle jsou návštěvníkům zapůjčeny zdarma.

Vstupné ZOO DinoPark ZOO+Dino

Vstupné

ZOO

DinoPark

ZOO+Dino

Jednodenní

Dospělí

Děti 3-15 let

Dospělí ZTP

Děti ZTP

Děti do 3 let

 

90 Kč

60 Kč

45 Kč

30 Kč

0 Kč

 

90 Kč

60 Kč

45 Kč

30 Kč

0 Kč

 

150 Kč

100 Kč

75 Kč

50 Kč

0 Kč

Roční permanentka

Dospělí

Děti 3-15 let

Rodina (2 + 2 děti)

 

400 Kč

300 Kč

800 Kč

 

400 Kč

300 Kč

800 Kč

 

Hezký den v Plzni a nezapomenutelné zážitky z DinoParku a ZOO přeje autor článku.


 

Jan Hájek
Zeměpisné sdružení

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress