Hlavní stránka

Nový vzhled www.ingema.net

(02.07.2001)

Po více než roce a půl provozu serveru www.ingema.net jsme značně změnili vzhled serveru. Proč jsme k tomuto kroku přistoupili a co nového jsme pro vás připravili? To se dozvíte z tohoto článku. Budeme také rádi, když nám sdělíte,zda se vám nový vzhled líbí či ne.

Kapitola 1. aneb proč jsme vzhled měnili

Stránky našeho serveru, jak je znáte, vznikaly (jako ostatně mnoho věcí) tak trochu jako provizorium. Každá stránka se vytvářela zvlášť podle určité šablony a odkazy na ni se musely ručně přidat do všech rozcestníků. S narůstajícím rozsahem serveru se však tento způsob již delší dobu ukazoval obtížně administrovatelným.

Navíc s rozšiřujícími službami na našem serveru se mnohé rubriky již do stávající hlavičky nevešly a jejich umístění v pravém sloupci není právě nejšťastnější.

Proto si můžete všimnout, že nové stránky mají příponu ".php" namísto obligátního ".htm" a mají zcela novou hlavičku.

Databáze článků již publikovaných je ovšem velmi rozsáhlá, proto z provozních důvodů některé rubriky a starší články budeme zařazovat do nové databáze pomalu, jak nám na to naše omezené síly budou stačit. Za tuto dočasnou "schizofrenii" našich stránek se čtenářům omlouváme, můžeme je však ujistit, že žádná data ani starší články z našich stránek nezmizí (a to ani dočasně).

Jaké jsou tedy hlavní důvody změny:

  • obtížná správa starého systému
  • snaha sjednotit vzhled stránek
  • nemožnost aktivně diskutovat

Kapitola 2. aneb jak lze diskutovat

U všech nově přidaných článků mají čtenáři nově možnost zapojit se do diskuse o daném tématu, přidávat své postřehy z daných lokalit atp.

Diskuse pod články bude nemoderovaná a nebudeme do ní zasahovat, pokud nebude porušovat minimální základy slušnosti. Jako součást bezpečnostních pravidel serveru se budou z diskusních pravidel dále "filtrovat" jakékoli HTML značky, nelze tedy vkládat obrázky a aktivní odkazy, resp. lze, ale nebudou fungovat.

Vstup do diskuse najdete vždy pod daným článkem. Prohlížet si můžete jak celou diskusi, tak i jednotlivé příspěvky, příspěvky jsou zobrazeny tak, jak na sebe navazují (tj. příspěvek1 - 1.odpověď na příspěvek1 - odpověď na odpověď - 2.odpověď na příspěvek1 - příspěvek2 atd.) a jsou patřičně odsazeny.

Kapitola 3. a závěrečná aneb řekněte nám, co si o nás myslíte

Rádi bychom vás požádali, abyste se vyjádřili k novému vzhledu našeho serveru a tím si i vyzkoušeli systém diskusí.

Těšíme se na vaše reakce a doufáme, že nebudou ve valné většině "porušovat minimální základy slušnosti" :-). Přeji hezký den a mnoho radosti a příjemně stráveného času s novým vzhledem.
 

Vladimír Kotala

Další články z tohoto státu Další články tohoto autora

 
 DatumAutorPředmět
12:39 03.07.vlk Ještě poznámka 
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress