Hlavní stránka

Karolína Křenková

Seznam článků autora na www.ingema.net

Chatka, stanový hotel, nebo teepee? Dovolená v tuzemsku láká na netradiční typy ubytování pro rodiny

29.07.2016

V posledních letech stoupá zájem českých turistů o trávení dovolené v tuzemsku. V loňském roce podle údajů internetové cestovní agentury Invia vzrostla poptávka po pobytech v Čechách a na Moravě o 15 % a tento trend se drží i letošních prázdnin. Lidé vyhledávají nejen zajímavé výlety a odpočinkové aktivity, ale také ubytování kombinující zážitky, kvalitu a zároveň cenovou dostupnost. Jaké existují varianty, pokud vaším cílem není pobyt v hotelu?

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Češi mají vyšší zájem o dovolenou v tuzemsku, Česko je sedmou nejoblíbenější destinací

06.06.2016

Poptávka českých turistů po letní dovolené v tuzemsku roste. Česká republika letos představuje sedmou nejoblíbenější destinaci, kde Češi, kteří cestují s cestovní kanceláří, chtějí trávit prázdniny. Zájem o rekreaci v Česku zaznamenaly cestovní kanceláře již v loňském roce a změnu neočekávají ani letos. Nejpopulárnějšími regiony jsou přitom jižní Morava a jižní Čechy.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Brněnské výstaviště obsadí desetitisíce lidí. Vypukne tam Majáles a Utubering

04.05.2016

Na brněnském výstavišti už v pátek vypukne Brněnský Majáles. Největší festival pro mladé na jižní Moravě je vyvrcholením a zároveň hlavním dnem studentských majálesových oslav. Letos se koná společně s akcí Utubering, unikátním festivalem generace Z. Návštěvníci Majálesu se mohou těšit na celkem 20 vystoupení na třech hudebních scénách. Na akci Brno také pozná svého letošního Krále a Miss Majálesu. O tituly se utká trojice vysokých škol. Utubering zase na výstaviště přivede nejznámější youtubery, kteří jsou idoly teenagerů.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Brněnské letiště nabízí 3 pravidelné lety do Evropy, mladí lidé tak často létají z Prahy

14.02.2015

Mladí lidé cestují po Evropě převážně letecky. A zatímco z pražského letiště Václava Havla odlétají letadla pravidelně do 75 destinací v Evropě, v Brně lze přes rok nasednout na linky jen do tří evropských měst. Přistát z Brna tak lze v Londýně, Eindhovenu nebo Moskvě. Pokud se lidé chtějí dostat jinam, nezbývá jim než do vybraných měst vzlétat z Prahy nebo Vídně. Oblíbené jsou však i autobusové zájezdy, zejména takzvané eurovíkendy.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Platební karta poslouží jako jízdenka, od nového roku i v Brně

15.12.2014

V Česku startuje revoluce ve veřejné dopravě. Mezi cestujícími jsou sice stále oblíbené SMS jízdenky, dopravní podniky však začínají testovat jednoduché a rychlé placení pomocí bezkontaktní platební karty přímo ve vozidle. Zatím takovou možnost v pilotním provozu nabízí pouze Liberec, od nového roku se připojí i Brno. Zdejší dopravní podnik od roku 2015 nainstaluje čtečky bezkontaktních karet celkem do 16 autobusů, mezi nimi například do vozů, které přepravují cizince z letiště.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Mrazivá historie holocaustu lidi zajímá, stovky tisíc Čechů navštěvují památníky

06.11.2014

Mrazivá místa připomínající historii holocaustu se dnes plní studenty i dospělými lidmi. Školy si objednávají exkurze a zapojují se do vzdělávacích programů. I dospělí lidé si však kupují zájezdy s odborným výkladem. Podle statistik si hrůzy, které stály život miliony lidí, jezdí do Osvětimi či bližšího Terezína připomenout stovky tisíc Čechů.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková

Lázně snižují závislost na pojišťovnách. Více lidí jezdí za léčbou a relaxací za své peníze.

20.09.2014

V České republice přibývá lidí, kteří tráví pobyt v lázních bez příspěvku své zdravotní pojišťovny. A to převážně proto, že pojišťovny dlouhodobě poskytují méně peněz na pobyty v lázeňských zařízeních kvůli vyhlášce ministerstva zdravotnictví. Lázně se tak nacházejí v situaci, kdy musejí lákat samoplátce, aby obstály u zahraniční konkurence. Oslovují klienty i přes slevové portály a inzerují je na relaxaci a prevenci proti onemocnění.

V diskusi 0 příspěvků Karolína Křenková
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress