Hlavní stránka

Václav Kozina

Seznam článků autora na www.ingema.net

Vilnius: Muzeum genocidy, Mikelandželis a jiné zajímavosti

10.01.2015

Litevská metropole Vilnius sice není žádná Paříž, jak se někdy nadneseně uvádí v průvodcích, a možná má daleko i k Praze, avšak přesto není nezajímavý. I náročnější milovník historie a kultury si zde může přijít na své, ačkoli milovník staré architektury bude možná poněkud zklamán. Město bylo sice založeno ve čtrnáctém století a velký architektonický rozkvět prožilo o dvě století později, avšak starší architektura vesměs padla za oběť řadě destruktivních událostí, k nimž došlo v průběhu pohnutých dějin Litvy.

V diskusi 0 příspěvků Václav Kozina

Co dělat u Hyde Parku? - Přírodovědné muzeum v Londýně

21.06.2014

Málokteré hlavní město lze uspokojivě projít během jediného dne, a obvykle návštěvník v takové krátké době nestihne ani hlavní turistické atrakce a tipy. Máte-li jediný den na tak velkou metropoli, jakou je Londýn, rovnou takovou marnou honbu vzdejte. Smysluplnější je v takovém případě zaměřit se na menší oblast, ideálně takovou, která vyhovuje vašim zájmům. Londýn naštěstí díky své velikosti, historii a obrovskému množství památek a různých zajímavostí poskytuje návštěvníkovi mnoho příležitostí k seberealizaci.

V diskusi 0 příspěvků Václav Kozina

Chattušaš - záhadná metropole záhadného národa Chetitů

24.04.2013

Střední Anatolie patří ke krajům, kde lze několik tisíc let dějin projet a zhlédnout během jediného dne. Při cestě z Istanbulu přes Ankaru na východ by si nikdo s alespoň elementárním zájmem o dávnou historii neměl nechat ujít návštěvu Chattušaše. V této archeologické lokalitě, která se dnes v turečtině nazývá Boğazkale, se ve druhém tisíciletí před naším letopočtem nalézala metropole říše Chetitů, indoevropského etnika, které ve své době ovládalo Malou Asii a část Předního Východu. Chetité mimo jiné dobyli Babylon, a v Sýrii odrazili armádu egyptského faraóna Ramesse II.

V diskusi 0 příspěvků Václav Kozina
Aktivity
Geooblasti
UNESCO
Fotobanka
Průvodce
Ingema-TV
Počasí
Rešerše
iZone
Foto scan

Alpy
Altaj
Kavkaz

Kurzy Potřebujete zjistit kurz exotické měny? Toto tlačítko vám s tím pomůže.
 
Ockovani Chystáte se do exotické země? Zjistěte si zde, zda byste se neměli nechat naočkovat!
 
RoutePlanner Jedete na dovolenou autem? Nechte si navrhnout nejlepší cestu!
 
Letiste Musíte nebo chcete letět letadlem? Pak se vám třeba budou hodit tyto informace!
 
Autori Zajímá vás kdo píše články na Ingemě? Představení alespoň některých autorů najdete zde.

 

Na našem serveru funguje elektronický obchod, takže máte možnost nakupovat fotografie z fotobanky online. Bližší informace naleznete zde.
 


1999-2019©Ppress
veškeré texty, fotografie, obrázky, mapy apod. jsou chráněny autorskými právy jednotlivých autorů a vydavatelství Ppress.
Je výslovně zakázáno jejich jakékoli šíření, publikování či dokonce prodej za úplatu.
Info: Ppress